As a result of an incredible fundraising project, Southampton University, in conjunction with Southampton General Hospital commissioned the build of a unique cancer research facility. The new 4000m², four storey centre was built on the old General Hospital site.

T&T provided client Kier with a bespoke, innovative, value engineered façade solution produced in an Alucobond rainscreen cladding product specifically sourced in the unusual colour of Midnight Copper. This not only retained the architects vision but also provided a cost effective solution for our client.

There were a number of aesthetic design features on the project which included an extensive projection feature in the form of ‘fins’ made from the same Alucobond panels used on the facade which were designed to cover the plant room louvres. T&T had to precision engineer a custom router to create the desired shape.

The new centre, the first of its kind in the UK, will be home to world class research facilities and will build on the University’s global reputation for ground-breaking research in this area, enabling it to accelerate the development of immunotherapy treatments and deliver cures for cancer more effectively and quickly.